Besparingen

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Wat mensen over het algemeen gemeen hebben is dat iedereen kosten wilt besparen en dan voornamelijk op het gebied van stroom, warmte en energie.

Particulieren, ondernemers en overheidsinstanties zijn voortdurend op zoek naar verschillende en onorthodoxe manieren om kosten te besparen en hun winst te vergroten. Het overstappen op duurzame woningen, apparaten en diensten is een van de meest moderne mogelijkheden om kosten te besparen op de lange termijn.

Rendement op duurzaamheid

Veel mensen schrikken nog steeds af van de prijzen en impact van ingrepen zoals isoleren en de aanschaf van producten zoals zonnepanelen en warmtepompen. Ook hier valt behoorlijk wat op te besparen. De overheid heeft hier namelijk tal van verschillende subsidies voor vrij gemaakt die particulieren en ondernemers kunnen helpen bij deze energiebesparende maatregelen. Ook zijn er verschillende regelingen en leningen te treffen waaronder een forse aftrek van de BTW. Over het algemeen bieden isolatiesoorten zoals dak- en spouwmuurisolatie je een behoorlijk sterk rendement en kun je binnen een jaar of 5 je gehele investering al weer hebben terugverdiend.

Energiebesparing per jaar

Mensen rekenen over het algemeen in jaartallen. Het is een duidelijke, overzichtelijke en simpele manier om te ontdekken waar de meeste kosten vandaan komen en waar het meest op bespaart kan worden. Door middel van duurzame apparaten en werkzaamheden zoals isolatie kan er een hoop bespaart worden op het opwekken van energie.

Hoeveel je precies bespaart per jaar hangt af van het betreffende apparaat dat je gekocht hebt of de betreffende werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Over het algemeen kun je tussen de €300 euro tot maar liefst enkele duizenden euro’s per jaar besparen op een duurzame investering. Door vooroordelen weg te halen en deze te vervangen met accurate informatie maak je duurzaamheid een stuk aantrekkelijker voor iedereen.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.