Subsidie dakisolatie

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Als particulier lijkt het je misschien een goed idee om je huis beter te laten isoleren. Zo heb je immers minder energie nodig om het huis warm te krijgen: daarmee bespaar je geld op de stookkosten, en bespaar je bovendien het milieu. Je zou dan ook verwachten dat de overheid dit initiatief subsidieert. Dat is echter niet langer het geval. De landelijke subsidie voor isolatiewerkzaamheden, zoals die voorheen bestond, is inmiddels afgeschaft. Ook in de toekomst zal die waarschijnlijk niet meer terugkomen, ook waarschijnlijk niet meer voor dakisolatie. Wel zijn er enkele andere regelingen die het iets aantrekkelijker maken om de isolatie in huis te verbeteren.

Hoe kun je profiteren van de bestaande regelingen?

Hoewel de landelijke subsidie is afgeschaft wegens de economische crisis, hanteert de overheid wel een lager BTW-tarief voor werkzaamheden zoals isoleren in huis. Dat betekent dat je in plaats van de gebruikelijke 21%, een laag bedrag van 6% BTW betaalt. Uiteindelijk scheelt dit flink in de kosten; je bespaart immers 15% op de loonkosten. Ook kun je voordelige leningen afsluiten, als je van plan bent isolatiewerkzaamheden uit te gaan laten voeren, maar hier geen geld voor hebt. Hierdoor wordt gepoogd particulieren aan te moedigen dit soort grotere investeringen toch te doen. Er is tevens in 2017 een nieuwe subsidie genaamd de SEEH-regeling en kun je een subsidie krijgen als je van plan bent om 2 soorten isolatie te kopen.

Zijn er nog subsidies?

De landelijke subsidie bestaat niet meer, maar sommige gemeentes proberen nog wel om inwoners met plannen om het huis te laten isoleren tegemoet te komen. Of je daarvoor in aanmerking komt, hangt dus af van de gemeente waar je woont. Bovendien raken de potjes voor dit type subsidie overal op. Ben je van plan je dak te isoleren en maak je aanspraak op zo een regeling, dan is het dus ook slim om er zo snel mogelijk bij te zijn. Voor deze potjes geldt namelijk: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zo kun je misschien toch nog profiteren van een aantrekkelijke regeling.

Kosten dakisolatie?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.