Subsidie gevelisolatie

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Je gevel maakt een belangrijk deel uit van je woning en is van groot strategisch belang in de strijd om warmte zoveel mogelijk in je huis te houden.

Je gevel krijgt behoorlijk wat klappen te voortduren en is het eerste wat met de elementen van het weer geraakt wordt. Het is daarom van groot belang dat de gevel sterk staat en dat deze boven alles goed is geïsoleerd. De gevel staat dus op de voorlinie om de kou buiten je huis te houden.

Isolatie en gevelmateriaal

Een gevel kan uit verschillende materialen bestaan zoals steen, glas, plastic/kunststof, hout of metaal. Als je dus gevelisolatie overweegt is het van belang dat je goed onderzoek doet naar welke isolatiemethode en welk isolatiemateriaal het beste past bij je gevel. Bij de meeste nieuwbouwwoningen vind isolatie meestal tegelijkertijd plaats met de bouw en zit het al inbegrepen bij de werkzaamheden. Het is verder ook belangrijk dat je de gevel grondig en accuraat laat reinigen zodat de isolerende werking van de muur niet verloren gaat. Het is belangrijk grondig maar ook voorzichtig te werk te gaan omdat een beschadiging van de gevel namelijk erge gevolgen kan hebben op de staat van de muren. Herstelwerkzaamheden kost aanzienlijk wat geld.

Huidige regelingen

De wereld van subsidies en regelingen in Nederland is continu aan het veranderen en wordt continu aangepast door nieuwe wet- en regelgevingen. Zeker op het gebied van isolatie is er de afgelopen jaren veel veranderd als het op subsidies aankomt. Zo zijn de landelijke subsidies op het gebied van dakisolatie en gevelisolaties bijna allemaal komen te vervallen. Wel sponsort de overheid een hoop lokale initiatieven en subsidies om mensen een duwtje in de rug te geven in hun bouwwerkzaamheden. De enige officiële regeling voor gevelisolatie die nog overeind staat is de BTW-aftrekregeling van 21% naar 6%. Deze regeling kan echter zeer voordelig uitvallen. Voor de werkzaamheden zul je dankzij deze regeling dus slechts 6% BTW moeten betalen.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.