ISDE

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Zoals je misschien al weet zijn er verschillende manieren om duurzamer en energiebesparend te leven of te werken. Een van de meest simpele en veel gebruikte keuze is de aanschaf van verschillende energiebesparende apparaten om het overmatig gebruik van stroom, licht en warmte tot een minimum te beperken. Denk hierbij aan warmtepompen, boilers, pelletkachels en biomassaketels.

Om de aanschaf van deze producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken heeft de overheid een regeling vrijgegeven waar zowel particulieren als ondernemers gebruik van kunnen maken. Deze regeling wordt de Investeringssubsidie Duurzame Energie, of ook wel ISDE, genoemd. Deze regeling is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie laat de uitvoering over aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een van de voornaamste redenen voor deze nieuwe regeling is dat de overheid wilt dat Nederland steeds duurzamer wordt. Uiteindelijk wil de overheid dat er minder gas wordt gebruikt en meer door natuurlijke en duurzame warmte wordt verwarmd. Hierdoor gaat de CO2 uitstoot aanzienlijk omlaag. Door middel van deze regeling worden particulieren en bedrijven gesteund bij een overstap naar duurzaamheid.

Subsidie aanvragen en hoogte budget

Vanaf het jaar 2016 kan de subsidie worden aangevraagd bij de RVO (de subsidie is ook in 2018 van toepassing). Houd er rekening mee dat de aanvraag compleet moet zijn en alle nodige informatie moet bevatten. Voldoe je hier niet aan dan wordt jouw aanvraag waarschijnlijk afgewezen. In het jaar 2016 was er €70 miljoen euro vrijgesteld aan subsidie. De hoogte van het bedrag dat je krijgt hangt af van het soort apparaat dat je wilt aanschaffen en welke kosten daarbij gepaard gaan. Ook wordt er gekeken naar andere werkzaamheden die het proces kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk dat de apparaten die je aanschaft op de apparaten/milieulijst voorkomen als je aanspraak wilt maken op deze subsidie.

Meer informatie:
ISDE
Voorwaarden ISDE
Apparatenlijst
ISDE aanvragen (met DigiD of e-Herkenning)

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.