Subsidies isolatieglas

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Een van de belangrijkste aspecten van goed isoleren is het voorzien van ramen bestaande uit glas van goede kwaliteit. De ruiten zijn vaak een van de eerste aspecten van een woning die bloot komen te staan aan de harde elementen van het weer. Daarom is het van uiterst belang dat je ramen in goede conditie verkeren en dat ze kunnen omgaan met zware stormen. Daarnaast kunnen ramen en ander glaswerk nog een andere functie vervullen en dat is warmte binnen houden en kou buiten houden.

HR soorten

De meeste nieuwe woningen van vandaag de dag zijn uitgerust met dubbel glas. Dit glas zorgt voor extra bescherming tegen de elementen en zorgt ervoor dat er meer warmte binnen blijft. Zo kun je tegenwoordig kiezen tussen verschillende soorten dubbel isolatieglas in 3 verschillende waarden. Deze waarden zijn HR+, HR++ en HR+++.

Welk aanbod het beste bij je past hangt van je eigen wensen, je budget en je woning af. De overheid wilt de veiligheid en duurzaamheid van de bevolking zo goed en effectief mogelijk vergroten en een steuntje in de rug bieden bij het overgaan op een duurzame manier van leven.

Subsidieregeling voor isolatieglas

Om je zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen bij het isolatieproces maakt de overheid bepaalde subsidies vrij die het aantrekkelijker maken om over te stappen op een duurzame manier van leven. Er zijn twee soorten subsidies voor het installeren van isolatieglas. Deze subsidies zijn verdeeld in een landelijk aantal subsidies en een lokaal aantal subsidies. De reden waarom dit op deze manier wordt gedaan is omdat niet iedere gemeente een subsidie uitkeert. Voordat je een subsidie aanvraagt moet je dus goed kijken waar je deze subsidie moet aanvragen. Natuurlijk zijn er wel een aantal voorwaarden waar aan voldaan moeten worden. Deze voorwaarden hebben onder andere te maken met de dikte van het betreffende glas, het aantal vierkante meters en het aantal ventilatieroosters per ruimte.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.

Voor meer informatie over glasisolatie:
www.isolatieglaswijzer.nl