Subsidie kruipruimte isolatie

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Voor iedere vorm van isolatie zijn tegenwoordig wel een of meerdere subsidies, regelingen en leningen beschikbaar. Ook voor de isolatie van kruipruimtes wordt in deze tijd een aardig bedrag vrij gemaakt voor de particulier of ondernemer die meer duurzaamheid, energiebesparing en groene energie willen. Hierdoor maakt de overheid een optimale promotie voor hun beleid op het gebied van duurzaamheid en klimaatverbetering en zorgen ze tegelijkertijd voor zo min mogelijk weerstand op het beleid, maar juist voor meer volgers.

Effectiviteit van kruipruimte isolatie

Er zijn bepaalde factoren die de isolering van kruipruimtes heel lucratief kan maken voor particulieren en ondernemers in de maatschappij. Zo is kruipruimte isolatie een van de meest effectieve manieren om warmteverlies tegen te gaan. Dit zorgt voor minder extra energie aan kachels en andere verwarmingsapparatuur wat je energierekening in een mum van tijd naar beneden haalt. Een andere reden waarom kruipruimte isolatie zo voordelig kan uitvallen is dat je de investering al binnen een tijdspan van 5 jaar terug verdient hebt. Ook gaan hier vele andere fiscale voordelen bij gepaard.

Subsidie en BTW verlaging

Natuurlijk worden er naast de natuurlijke voordelen ook subsidies en regelingen vrij gemaakt om zaken zoals het isoleren van je kruipruimte zo aantrekkelijk en kostbestendig mogelijk te maken. In het verleden waren vele van deze subsidies landelijk. Tegenwoordig worden deze alleen nog op stedelijk niveau toegekend. Het is daarom belangrijk dat je goed bij jouw gemeente informeert naar de mogelijkheden omtrent aanvragen op subsidies en regelingen. Over het algemeen ligt het bedrag van deze subsidies op een kleine €12 euro per m2. Het is nog steeds mogelijk om van een verlaagd BTW-tarief gebruik te maken. Hierbij is het percentage aan BTW van 21% naar 6% verlaagt. Het bedraagt wel alleen de arbeidskosten en dus niet de kosten van het materiaal.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.