Landelijke subsidies

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Er is een behoorlijke discussie gaande in de wereld van isolering in Nederland. Vele subsidies, regelingen en leningen worden continu veranderd, aangepast of in het ergste geval zelfs helemaal stopgezet. Vroeger ging bijna alles via landelijke regelingen maar sinds de jaargang 2009 en met het begin van de economische recessie zijn de landelijke subsidies veel minder toegankelijk geworden en hebben ze in de meeste gevallen plaats gemaakt voor regionale en lokale subsidies. In sommige gevallen zijn de landelijke subsidies helemaal komen te vervallen. De overheid wil nog steeds een rol van betekenis spelen in de ontwikkeling van particulieren en ondernemers die op weg zijn naar duurzamere manieren van leven en werken. Daardoor is er naast regionale en lokale subsidies ruimte vrijgemaakt voor verschillende leningen die wel op een landelijk niveau kunnen worden aangevraagd. Dit wordt vaak wel in samenwerking met derde partijen verricht.

Regelingen en voorwaarden

Er zijn verschillende mediums van de overheid die je een duidelijk en actueel overzicht van verschillende subsidies en regelingen kunnen laten zien. Een van deze mediums is de Energiesubsidiewijzer. Voordat je een landelijke, regionale of landelijke regeling aan gaat vragen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de exacte voorwaarden die gelden voor de betreffende subsidie. Deze voorwaarden kunnen ook worden opgezocht via verschillende sites van de overheid of in overleg met een professionele adviseur.

Een landelijke regeling die vaak als zeer lucratief wordt gezien is het zogenaamde lage btw-tarief. Deze regeling stelt je in staat om het btw-percentage van 21% naar een kleine 6% te verlagen. De regeling heeft alleen betrekking op de arbeidskosten maar kan voor een besparing van enkele duizenden euro’s zorgen. Dit maakt de regeling zeer lucratief en een mooie optie voor de overheid om achter de hand te houden in een tijd waarin zoveel landelijke subsidies verdwijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van de landelijke SEEH-regeling.

Wat kost isolatie met en zonder subsidie?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.