Regeling 2017

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Goede isolatie is niet alleen prettig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het verbeteren van de isolatie in huis wordt op verschillende manieren aangemoedigd door de overheid. Een echte subsidie voor isolatie is echter niet iets waar je snel aanspraak op kunt maken.

Wel zijn er door een gunstige BTW-regeling mogelijkheden om wat geld te besparen als je als particulier overweegt isolatie te laten plaatsen of dubbel glas te nemen in je woning. Ook kun je hier soms een ‘groene’ lening voor aanvragen. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt onder andere af van de gemeente waar je woont.

Wat zijn de regelingen voor 2017?

Vroeger kwam je als particulier vaak in aanmerking voor een speciale subsidie voor woningisolatie. Dat is echter niet meer aan de orde. Ook in de toekomst lijkt het er niet op dat de situatie voor particulieren veel aantrekkelijker zal gaan worden. De lage BTW-regeling over de loonkosten van isolatieplaatsing (6% in plaats van 21%) en de aantrekkelijke lening met een laag rentetarief zullen waarschijnlijk ook in 2017 gehandhaafd worden, maar nieuwe subsidieregelingen lijken niet in de lijn der verwachting te liggen. Dat is jammer, want betere isolatie is een goede manier om energie te besparen en CO2-uitstoot tegen te gaan.

De voordelen van isolatie

Ondanks het feit dat er weinig stimulatie van overheidswege is, kan het alsnog aantrekkelijk zijn om je woning beter te laten isoleren. Of dat loont, hangt vooral af van de hoeveelheid stookkosten die je ermee kunt besparen. Dat kun je uit laten rekenen door de isolatiespecialist.

In veel gevallen zal het op de lange termijn een goede investering zijn, om bijvoorbeeld dubbel glas te laten plaatsen. De hoge investeringskosten heb je er vaak binnen enkele jaren al uit. Wil je energie besparen en meehelpen aan een beter milieu, dan kan dit dus erg aanlokkelijk zijn.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.