Regionale subsidies

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Enkele jaren geleden waren regionale subsidies nog niet eens relevant in een tijd waar in de ene landelijke subsidie na de andere vrijgegeven werd. Tegenwoordig moeten mensen zich echter steeds meer richten op lokale, stedelijke en regionale subsidies voor hun bouwwerkzaamheden. De overheid wil nog steeds particulieren en ondernemers aanmoedigen en bijstaan als het op duurzaamheid en energiebesparing aankomt. Dit wordt echter steeds vaker gedaan via lokale subsidies waarin de keus voor het grootste gedeelte bij de betreffende gemeente ligt of ze jou een subsidie geven of niet.

Regionale subsidies

De regionale subsidies zijn dus van zeer groot belang als je als particulier of ondernemer over wilt gaan op een duurzamere manier van leven en je een woning of pand wilt laten isoleren. Als eerste is het belangrijk om zoveel mogelijk onderzoek te doen en advies te vragen zodat je een sterk fundament bezit om een subsidie aanvraag te doen. Lokale subsidies worden door gemeenten en provinciën uitgekeerd en is het daarom raadzaam om te beginnen op de betreffende websites. Over het algemeen krijg je subsidie of kan je deze aanvragen over de volgende energiebesparende maatregelen: subsidie groene daken, subsidie voor warmtepompen, subsidie dakisolatie, subsidie voor spouwmuurisolatie en subsidie voor gevelisolaties.

Landelijke subsidies en BTW-aftrek

Mocht je gemeente geen enkele vorm van lokale of regionale subsidie uitkeren dan kan je altijd nog kijken naar de overgebleven landelijke subsidies en kijken of je daar een aanspraak op kan maken. Daarnaast is er altijd nog een laag tarief voor de BTW waar je gebruik van kan maken. Daardoor rekenen isolatiebedrijven een 6% BTW-tarief in plaats van het normale 21% tarief voor de geleverde arbeidskosten. Op deze manier kan je tot wel honderden euro’s op isolatie besparen en wordt het duurzaam opwekken van warmte alleen maar aantrekkelijker.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.