Soorten spouwmuurisolatie

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Er zijn verschillende soorten materialen op het gebied van spouwmuurisolatie. De een is duurzamer als de andere maar sommige zijn tegelijkertijd ook een stuk duurder dan andere stoffen en materialen. Voordat je isolatie van de spouwmuren overweegt doe je er goed aan om een uitgebreide en nauwkeurige analyse te maken van de ingeplande werkzaamheden en wat daadwerkelijk het beste materiaal is voor het proces. Het is ook belangrijk dat er gekeken wordt naar de verschillende voordelen die isolatiematerialen kunnen bieden. Niet alleen bespaart het isolatieproces je een hoop kosten op de lange termijn, ook kunnen vele van deze voordelen jouw woonervaring aanzienlijk verbeteren.

Vele van deze materialen bezitten voordelen zoals vochtbestendigheid, geluidsbestendigheid en extra ventilatiemogelijkheden. Hieronder zullen bepaalde materialen en hun voordelen worden weergegeven en in meer detail worden uitgelegd:

Materialen en hun voor- en nadelen

De meest voorkomende en meest gebruikte materialen bij spouwmuurisolaties zijn in vele gevallen het meest duurzaam en klimaatbewust. Aangezien isoleringen vaak worden gedaan om duurzamer te leven of te wonen is de materiaalkeuze en de duurzame effecten van groot belang voor veel mensen. De volgende soorten materialen en stoffen worden het meest gebruikt:

    Vlokken: isolatiemateriaal in de vorm van vlokken is uitermate geschikt om te gebruiken in verband met kleine openingen en gaten. Materialen die vaak gebruik maken van vlokken zijn onder andere glaswol en steenwol.
    Rollen: deze worden voornamelijk gebruikt bij het isoleren van daken en zijn uitermate geschikt voor grotere oppervlakken. Glaswol kan als rol gebruikt worden.
    Parels/Kristallen: een bekend isolatiemateriaal dat steeds meer aan bekendheid wint zijn zogenaamde EPS parels. Deze parels komen in de vorm van witte, grijze en zwarte parels en zijn uitstekend toepasbaar in kleine ruimtes.

Isolatiekosten

Isolatiematerialen hebben verschillende kosten en voordelen aan zich verbonden. Je doet er daarom goed aan om zorgvuldig meerdere isolatie offertes met elkaar te vergelijken en eventueel een adviseur van een isolatiebedrijf in te schakelen. Wees je ook bewust van de subsidies en regelingen waar je aanspraak op kan maken.

Wat kost isolatie met en zonder subsidieregeling?

Vraag snel en gemakkelijk offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.