STEP

Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie isolatie 2018

Als we het hebben over isoleren en subsidieregelingen dan hebben we het vaak over particulieren en ondernemers. Een andere groep die ook zeker zijn voordeel kan doen met de rage omtrent duurzaamheid en energiebesparing zijn de verhuurders van huurwoningen in de gereguleerde huursector. Veel verhuurders willen hun woningen, appartementen en huizen aantrekkelijker maken voor nieuwe huurders. Een van de vele manieren om dit te doen is om de huizen duurzamer en meer energiebesparend te maken.

Voor woningcorporaties en andere verhuurders is er sinds kort de zogenaamde Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector, ook wel STEP genoemd. Dit is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de huurmarkt, en belangrijker nog de ontwikkeling van duurzaamheid en energiebesparing in de huursector, een impuls te geven. Deze regeling komt voort uit het laatste energieakkoord.

Voorwaarden

Aan de STEP zitten wel enkele voorwaarden verbonden. Je kunt een STEP-subsidie aanvragen tot uiterlijk 31 december 2018. Dit kun je uitsluitend bij het RVO.nl doen. Voordat je deze subsidie wilt aanvragen moet je ervoor zorgen dat jouw aanvraag compleet is en dat er geen informatie mist. De aanvraag word namelijk alleen behandeld als deze complete en accurate informatie bevat. Verder moeten bedrijven in het bezit zijn van een e-Herkenningnummer en moeten particulieren hun DigiD code bij de hand hebben.

Ook moeten er in sommige gevallen twee extra bijlagen meegestuurd worden met daarin gegevens van de huurwoning en rechtspersoon. De hoogte van de subsidie die je daadwerkelijk ontvangt hangt voor een groot gedeelte af van de energie-index die per woning behaald wordt. De hoogte van dit index krijgt meestal een behoorlijke boost na een renovatie. En is dit allemaal dus opnieuw een lucratief effect voor de lange termijn in het duurzamer en milieubewuster worden van jouw manier van leven en werken.

Wat kost woningisolatie?

Vraag offertes op bij lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. En kun je uiteindelijk besparen op de kosten die je moet maken. Deze service is gratis en vrijblijvend.